In 8 stappen starten met beleggen

 

Beleggen is niet alleen voor de ‘happy few’ en dat heeft Crelan al lang door. In hun kantoren helpen ze mensen om hun geld te laten renderen. Maar steeds kwam die vraag terug: hoe werkt dat eigenlijk, beleggen?

Om die vraag te beantwoorden bedachten we samen met Crelan de podcast Geldwijs.

In 8 korte afleveringen maken we mensen wegwijs in de kunst van beleggen. Helemaal op maat van Crelan en hun klanten.

Hoorbare passie om klanten te helpen

 

De Crelan bankagenten & experten zijn gepassioneerde mensen die dichtbij hun klanten staan. Zij weten wat er leeft en weten exact hoe ze de luisteraar moeten aanspreken. Zij zijn iedere dag de stem van Crelan.

Het is die klantgerichtheid, passie en persoonlijke aanpak die we naar voren hebben gebracht in de podcast.

Hierdoor voelen potentiële klanten zich onmiddellijk aangesproken en maken ze een persoonlijke connectie. Als ze nadien naar een Crelan kantoor bellen, worden ze op dezelfde manier geholpen als ze in de podcast horen.

Dankzij de authentieke aanpak van de podcast springt de bank in het oog en wekt dit veel vertrouwen op bij de luisteraar.

Want de luisteraar staat centraal. Altijd.  

Een ongezien succes voor een bankpodcast

Dankzij de combinatie van de authentieke aanpak en een doordachte marketingstrategie was de podcast meteen een schot in de roos. Zo behaalde hij vanaf de lancering de top 5 van meest beluisterde podcasts in België. De helft luisterde ook de volledige reeks van 8 afleveringen uit!

Op basis van ons advies werkte Crelan een succesvolle promotiecampagne uit. Denk maar aan landingspagina’s, videoquotes, social mediaposts, advertenties in podcasts van het Nieuwsblad en digital advertising op Meta. Daarnaast heeft Crelan ook zijn agentent-netwerk ingezet via interne nieuwsbrieven.  

De podcast is een uiterst duurzaam medium. De rijke content kan blijvend ingezet worden in de communicatie, ook na de lancering. Als niemand van je podcast afweet, ga je ook niemand bereiken. Dus de juiste promotie van je podcast – bij lancering én nadien – is uitermate belangrijk. 

 

Verderbouwen met influencers die praten over geldzaken

 

Crelan bouwt verder op het succes van Geldwijs met de podcastreeks Oog in oog. Crelan expert Koen Van Audenhove gaat in gesprek met bekende mensen over geld. 

Aan de hand van 8 vragen maken we geldzaken bespreekbaar en doorbreken we het taboe. Het doel is om mensen te leren omgaan met geld.

Om dit te bereiken tonen we de andere kant van publiek figuren en zorgen we voor een gemoedelijke sfeer waarin we open kunnen praten. 

Na elke luistersessie wordt de podcast Geldwijs aanbevolen aan de luisteraar via de aanbevelingen in Spotify.

charlotte-van-brabander