True crime podcastsensatie vanuit advocaten kantoor

 

De Crimilex tapes is de allereerste true crime podcast die in opdracht van een bedrijf is gemaakt. Deze pioniersrol is vervuld door het bekende strafrecht-advocatenkantoor van Bart Vosters, Christophe Bielen en Janou Riemis.

Waar een traditionele true crime podcast zich focust op het oplossen van een zaak, richten wij ons op de rol van justitie.

In iedere reeks spelen de strafrechtadvocaten van Crimilex een prominente rol en delen ze hun mening, inzichten en expertise over de meest spraakmakende rechtszaken uit de Belgische geschiedenis.

En dat slaat duidelijk aan! Want de teller staat op 165.000 keer afgespeeld. And counting, want dagelijks blijven mensen de podcast ontdekken.

De Crimilex tapes staat al geruime tijd te pronken tussen andere true crime kleppers zoals De Kroongetuigen en De Stemmen van Assisen.

Yannick De Smet G4S Dreigingsniveau 4

De X-factor 

Crimilex heeft als advocatenkantoor een duidelijke X-factor: de strafrechtadvocaten.

Stuk voor stuk zijn ze geëngageerde en gedreven mensen met een enorm groot rechtvaardigheidsgevoel die zich kunnen vastbijten in een dossier.

Al tijdens onze eerste meeting werd dit duidelijk toen we aan Bart, Christophe en Janou vroegen waarom ze strafrechtadvocaat zijn geworden. De passie waarmee ze antwoordden, kwam meteen binnen.

“Voor ons was het meteen duidelijk. De passie en het rechtvaardigheidsgevoel van de advocaten moet een prominente plaats krijgen.” – Pieter-Jan, De Praeters

De strafrechtadvocaten en andere experts kregen bewust de ruimte om naast hun expertise ook hun persoonlijkheid te tonen. Dit heeft een krachtig effect en wekt veel vertrouwen op bij potentiële klanten, waardoor de drempel om contact op te nemen aanzienlijk verlaagd wordt.

Wij weten alvast we wij moeten bellen als wij ooit in de problemen komen! 😊

De kracht van een doordacht format

Elke seizoen volgt een vast stramien. De eerste afleveringen draaien rond het verhaal en dienen om een kader te scheppen.

Geleidelijk aan graven we dieper, om uiteindelijk een volledige aflevering te wijden aan de expertise en passie van de Crimilex strafrechtadvocaten.

En dat werkt! Want uit de statistieken blijkt dat net die afleveringen het meest beluisterd worden.

 

Crimilex in de podcast.. en het boek! 

Het eerste idee van Bart was om vanuit Crimilex een standaard true crime reeks te maken waar veel luisteraars in geïnteresseerd zouden zijn. Onze respons was meteen: “Wat ben je met al die luisteraars als Crimilex er nergens in zit?” 

“Voor ons heeft een organisatiepodcast geen zin als er geen duidelijke link is met het bedrijf.” – Koen, De Praeters

In dit geval hadden we perfect een doorsnee true crime podcast kunnen maken. Maar dan hadden we een grote kans gemist.

“Je naam plakken op een podcast is niet memorabel. Zelf je verhaal vertellen, persoonlijkheid tonen en je organisatie een stem geven wel.” – Koen, De Praeters

In de Crimilex tapes is dit duidelijk gelukt. En dit werpt zijn vruchten af! Want als uitbreiding op de podcastreeks komt er ook een boek. In dezelfde vorm als de podcast, met de strafrechtadvocaten centraal. 

Daarnaast verscheen de podcast meermaals in de nationale pers en kreeg ze lovende kritieken. Missie geslaagd! 🙌