De top van de veiligheid in een podcast 

 

In een wereld waar veiligheid en discretie belangrijke termen zijn, is het voor de hand liggend dat de experten moeilijk te bereiken zijn. Dat probleem ondervond Yannick De Smet van G4S ook. 

Hij besefte dat er een berg aan informatie en kennis bestaat die voor het gewone publiek onbereikbaar blijft.

De oplossing?

De podcast Dreigingsniveau 4, waarin Yannick in elke aflevering in gesprek gaat met een prominente gast uit de veiligheidssector.

Het resultaat?

Dreigingsniveau 4 is ondertussen dé belangrijkste en toonaangevende podcast over veiligheid in Vlaanderen.

Yannick De Smet G4S Dreigingsniveau 4

Interviews vanuit het perspectief van de luisteraar

Host Yannick is regionale directeur voor G4S en weet als geen ander welke topics belangrijk zijn om aan te snijden. Hij is zelf de ideale luisteraar, wat het extra makkelijk maakt om de juiste inhoud en tone-of-voice te hanteren. 

De host is niet de belangrijkste persoon in de podcast. Uiteraard moet hij de juiste vragen stellen en zorgen dat het gesprek vlot verloopt. Maar het is en blijft de centrale gast die het verhaal brengt.

Nu, hoe doe je dat?

Yannick is geen professionele host, maar wel een natuurtalent. Dankzij onze coaching en de juiste omkadering voor en tijdens de opnames, zorgen we ervoor dat de host zich enkel dient te focussen op het gesprek.

Zo moet de host zich geen zorgen te maken over de techniek of structuur van de podcast. We’ve got this! 

Connecteren met experten in de veiligheidswereld

De grote uitdaging van Yannick was: hoe bereik ik die experten?

Een obstakel voor velen van ons. Hoe bereik je de mensen die expert zijn in je veld? Die een potentiële klant kunnen worden? Of waarmee je graag een professionele connectie wil maken?

Vaak zijn dit drukbezette mensen die weinig tijd hebben om op je e-mail te antwoorden. En als je ze tegenkomt op een netwerkevenement dan heb je maar een beperkte tijd om een blijvende indruk achter te laten.

 

Maar wat als je ze uitnodigt op een podcast?

Dan heb je plots zeeën van tijd om met die mensen te connecteren.

Toch is dit niet zo gemakkelijk. Want je podcast moet natuurlijk kwalitatief van een hoog niveau zijn en je gasten moeten er ook iets aan hebben.

Samen met Yannick bedachten we de opzet van Dreigingsniveau 4. We focussen op de gasten en zetten hun verhaal centraal. Want het belangrijkste is dat luisteraars er ook iets aan hebben en dat het niet de grote Yannick De Smet-show wordt.

Deze aanpak werpt zijn vruchten af, want waar Yannick eerst zelf naar gasten moest zoeken, wil iedereen nu deel uitmaken van de Dreigingsniveau 4 community en krijgt hij regelmatig aanvragen van mensen die hun verhaal willen komen vertellen.

 

 

Lionel D terroristenjager

Impact op de veiligheid van onze maatschappij vanuit community

 
De podcast is uitgegroeid tot een ware community met gasten die elkaar leren kennen en onderling kennis uitdelen.

Zo maakten we naar aanleiding van de verkiezingen van 9 juni 2024 een reünie aflevering waarin we alle gasten van het eerste seizoen opnieuw samen brachten en hen enkele prangende vragen stelden.

De antwoorden werden gebundeld in een podcast en in een memorandum, vol met advies voor de nieuwe minister van Justitie.

We laten onze klanten graag de opportuniteiten zien van podcasts en helpen hen graag om het maximale eruit te halen.

Want een podcast is zoveel meer dan een audio-opname. Met het juiste concept kan het je organisatie helpen om aan community building te doen en je in contact te brengen met de juiste mensen.