De podcast voor innovatie binnen de Vlaamse Overheid

 

In een complexe maatschappij moet iedere organisatie flexibel zijn. Ook overheden staan voor die uitdaging. 

De Vlaamse overheid is een organisatie die steeds in verandering is en een innovatiecultuur omarmd. 

Dominiek Bouckaert van Sandbox Vlaanderen ademt die innovatieve spirit en zocht een nieuwe manier om innovatie binnen de Vlaamse overheid te promoten.

Een manier die efficiënter is dan een evenement op poten zetten en waarmee hij de juiste mensen kan bereiken.  

Het resultaat? De podcast Onverwacht Innovatief.

Ruimte geven om te innoveren, de medewerkers aan het woord.

Met deze podcast bieden Sandbox Vlaanderen & Innovatienetwerk Overheid innovatieve medewerkers de kans om hun verhaal te delen en anderen te inspireren.

Het enthousiasme van de medewerkers is meteen hoorbaar en werkt aanstekelijk. Deze authenticiteit en spontaniteit kan je niet scripten, maar heeft een enorme impact.

De luisteraar herkent zich er meteen in en voelt zich verbonden met zowel de sprekers als de organisatie. Uitstekend voor de versterking van een positieve bedrijfscultuur en ideaal voor employer branding. 

Bij De Praeters zijn we experts in mensen op hun gemak stellen zodat we steeds die spontaniteit, passie en menselijkheid capteren. Met pure podcastmagie als gevolg!

Mensen en organisaties verbinden: het versterken van het netwerk binnen en buiten de Vlaamse Overheid

Eén van de doelen van Sandbox Vlaanderen is om connecties te maken tussen bedrijven en de Vlaamse overheid en tussen overheidsdepartementen onderling. 

En laat verbinden nu één van de krachtigste eigenschappen van een organisatie podcast zijn. Onverwacht Innovatief werd al snel een verwacht succes in het samenbrengen van mensen en organisaties binnen én buiten de Vlaamse Overheid.

Sandbox Vlaanderen bundelde de krachten met InnovatieNetwerk Vlaanderen (INO), een ander departement dat zich focust op innovatienetwerken, om de reeks aan te vullen met extra afleveringen.

De perfecte samenwerking, want waar Sandbox Vlaanderen zich vooral focust op de praktische uitvoering legt INO de nadruk op het ontwikkelen van theoretische kaders. 

Twee departementen, samen één podcast. 

Doel geslaagd dus!

 

De sprekers als ambassadeurs op sociale media


We zeggen vaak: een podcast is zoveel meer dan enkel de podcast. 
 

Je kan er namelijk ontelbaar veel afgeleiden van maken zodat je meer mensen bereikt dan enkel je luisteraars.

We haalden krachtige quotes van elke spreker uit iedere aflevering en veranderden ze in boeiende social media snippets met ondertiteling. 

Medewerkers en andere stakeholders die te gast waren op de podcast deelden de podcast met plezier waardoor de naamsbekendheid van Sandbox Vlaanderen aanzienlijk toenam.

Medewerkers die posts delen op hun persoonlijke sociale media. Qua employer branding kan dit zeker tellen!