Je podcast is klaar om de wereld te veroveren, maar hoe zorg je ervoor dat luisteraars de weg ernaar toe vinden? Het antwoord is simpeler dan je denkt: 

een vaste en duidelijke URL op je website! 💻

We zeggen het regelmatig tegen onze klanten. Stel je voor: in plaats van je luisteraars te laten verdwalen in een doolhof van clicks, hebben ze één eenvoudige plek om naartoe te gaan, zoals www.mijnwebsite.be/podcast. (Dat bekt ook meteen veel beter dan www.mijnwebsite.be/slkqhjzefrhz)

📍 Maar het gaat niet alleen om gemak. Een centrale locatie voor je podcast brengt tal van voordelen met zich mee. Denk aan een betere vindbaarheid op Google. Met een gestructureerde URL verbeter je je SEO en vergroot je de kans dat mensen jouw podcast ontdekken.

📍 Een vaste URL maakt het ook veel gemakkelijker om te delen. Een QR-code offline, het verspreiden via sociale media, het schrijven in een artikel,… Een duidelijke URL maakt het voor je luisteraars een fluitje van een cent om jouw content te delen met hun vrienden en volgers.

📍Door je podcast een thuis te geven op je website, kun je de customer journey naadloos voortzetten. Gebruik de URL om luisteraars aan te moedigen om actie te ondernemen, of het nu gaat om het downloaden van een e-book, het invullen van een formulier, of het bekijken van andere content op je site.

📍 En als kers op de taart kun je met een webplayer voor je podcast zelfs call-to-action knoppen toevoegen, direct in de speler. Zo kunnen je luisteraars tijdens het luisteren gemakkelijk doorklikken naar andere waardevolle pagina’s op je website.

 

Kortom, een vaste URL voor je podcast op je website is niet alleen handig, het is een absolute must-have.

Benieuwd hoe dat er nu uitziet in de praktijk? Rexel Belgium nam ons advies ter harte en gaf Rexel Talks een schoon plaatske op hun website.

👉 rexel.be/talks/

XOXO

Femke