Vacature: Creatieve Communicatiemedewerker

Voltijds – vanaf januari 2024

Heb je een grote passie voor copywriting, grafische vormgeving en social media?
Ben je ook gebeten door storytelling en podcasts?
Dan zijn we op zoek naar jou!

Connecteren met verhalen

De Praeters geeft organisaties een authentieke stem en helpt hen om hun verhaal naar buiten te brengen.

Iedere organisatie heeft een verhaal te vertellen dat verdient om gehoord te worden. Onze missie is om die verhalen op een oprechte, menselijke manier te brengen zodat onze klanten maximale aansluiting vinden bij hun publiek.

Intern, extern, let’s go! 

Als communicatiemedewerker speel je een centrale rol in ons verhaal en ondersteun je De Praeters bij alles gaande van interne tot externe communicatie.

Je hebt oog voor detail, neemt verantwoordelijkheid, denkt planmatig vooruit en bent snel weg met nieuwe software en apps. Je hebt een uitstekende feel voor grafische vormgeving, schrijft graag en hebt de nodige dosis creativiteit.

Toveren met tekst en visuals

Met Indesign, Canva of andere tools tover je onze podcast concepten, e-books en handleidingen om in toffe, handige dossiers voor onze klanten. 

Op social media voel je je als een vis in het water en weet je De Praeters top of mind te houden met behulp van een strategisch content marketingplan. Je schrijft leuke, impactvolle posts en weet deze ook op een visueel knappe manier in te zetten. Ook blogberichten en cases plaats je moeiteloos op onze WordPress website.

En dan zijn er natuurlijk nog de podcasts! Je krijgt de kans om knappe videoquotes met ondertiteling te maken voor al onze podcast projecten. Je ondersteunt de producers ook met de copywriting voor de afleveringen en de beschrijvingen van de podcasts. Zo ben je helemaal mee met alle podcast projecten! ♫

En dan nog het leukste! Jaarlijks doen we een aantal grote mediacampagnes gaande van webinars, e-books tot keynotes op grote evenementen. Jij spoort nieuwe opportuniteiten op, legt de nodige contacten en ondersteunt ons bij de voorbereiding en uitvoering ervan. 

Coaching & opleiding

Koen is je interne coach en heeft meer dan 15 jaar marketing & communicatie-ervaring in een breed aantal sectoren. Hij deelt graag zijn uitgebreide kennis met je.

Ons gezamelijk doel? De Praeters verder op de kaart zetten als de pionier, marktleider en thought leader op gebied van corporate podcasts in België.

Na een korte inwerkperiode, kom je gemiddeld 1 dag per week naar Hasselt om samen te werken. De rest werk je gewoon van thuis uit! Het hele team staat dagelijks nauw in contact met elkaar via chat en onze superhandige projectsoftware.

Een warm team

Bij ons sta je er niet alleen voor. We zijn een hecht team waar je op kan rekenen en je krijgt op ieder moment ondersteuning die bij je past. Jouw inbreng wordt gewaardeerd en is belangrijk voor ons om te blijven groeien en verbeteren.

Elke woensdag komen we samen met hele team om de projecten te overlopen en om gewoon samen te zijn. Maandelijks organiseren we ook een leuke teamactiviteit, denk maar aan een dagje Phantasialand of een weekendje Ardennen. Fun gegarandeerd! ♫

 

Zin om er helemaal voor te gaan?

Stuur voor 1 oktober een e-mail naar solliciteren@depraeters.be met jouw cv, motivatiebrief en enkele communicatietools die jij gemaakt hebt. Dit mogen campagnes, social media posts of dossiers zijn. 

Wij contacteren alle kandidaten op 13 oktober 2023.

Tot binnenkort! ♫

AANBOD

 • Coaching & opleiding
 • Gevarieerde, toffe job met 80% thuiswerk 
 • Veel uitdaging in een sterk groeiend bedrijf
 • De leukste softwaretools om mee te werken
 • 13e maand, vakantiegeld en jaarbonus
 • Maaltijdcheques en thuiswerkvergoeding

SKILLS

 • Je hebt uitstekende schrijfvaardigheden
 • Je hebt goede grafische skills
 • Je bent snel weg met nieuwe software
 • Social media kent geen geheimen voor je
 • Je neemt verantwoordelijkheid, bent proactief en werkt het beste alleen/zelfstandig
 • Goede schrijfvaardigheden in het Frans en Engels zijn een groot pluspunt
 • Ervaring in een soortgelijke functie is geen vereiste, maar wel een groot pluspunt
 • Bij voorkeur woon je binnen een straal van 50km van Hasselt

Lees hier de werkervaring van Amelie
als producer bij De Praeters,
een andere rol maar zo krijg je
al een goed beeld van
hoe het is om met ons te werken.